Weergaloze De Bruyne blijft bescheiden: Dit is niet 'wauw', ik doe mijn job

Weergaloze De Bruyne blijft bescheiden: "Dit is niet 'wauw', ik doe mijn job"

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 22:44ma 09-09-2019 om 22:44

Dat de Rode Duivels Schotland met 0-4 onder de voet liepen, hebben ze in grote mate te danken aan veldmaarschalk Kevin De Bruyne. De spelverdeler was alomtegenwoordig, leverde drie assists af en zorgde zelf voor de kers op de taart met een doelpunt. Een wereldmatch.

"Dat is geen wereldmatch, we hebben gedaan wat we moeten doen", kijkt De Bruyne bij VTM in eerste instantie nog naar de teamprestatie. "De ploeg stond beter vandaag. We zijn moeilijk begonnen, maar na de 0-1 hebben we meer controle gehad en heeft Schotland niet veel kansen gecreëerd. Ik denk dat we goed collectief hebben samen gespeeld. De tweede helft probeerden we de clean sheet te houden."

Nadien kon De Bruyne natuurlijk niet anders dan ook even in te zoomen op zijn eigen optreden. Ondanks zijn geweldige spel blijft de middenvelder bescheiden. "Dit is niet wauw, ik doe mijn job", klinkt het. "Ik stond wat hoger en heb zo meer kans om voor de goal te komen. Dan weet ik dat mijn ploeggenoten voor de goal zullen lopen en probeer ik die ballen daar te geven. Dan komen die assists vanzelf."

Hoe dan ook zullen fans en media zich weer verzoenen met de Duivels na een mindere prestatie in San Marino. "Elke match staat op zichzelf. Soms ga je wel eens moeilijke matchen hebben, dat kan zelfs tegen San Marino gebeuren", weet De Bruyne. "De reactie als ploeg was heel goed. We wisten dat, als we hier vandaag zouden winnen, we zo goed als gekwalificeerd zijn. Dat is het belangrijkste."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is De Bruyne de beste spelverdeler ter wereld?

(706 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws