Rode Duivels rollen onder impuls van sterke De Bruyne Schotland op

09-09-2019 22:36 Laatste update: 22:42
15

De Rode Duivels hebben zonder problemen hun EK-kwalificatiewedstrijd in Schotland gewonnen. De Belgen haalden het met 0-4. Kevin De Bruyne was de grote man. KDB was goed voor drie assists en een doelpunt.

Na de 0-4 tegen San Marino gooide Martinez zijn ploeg om. De vaste mannen kwamen weer in de ploeg. Onder meer Origi, Batshuayi en Carrasco moesten plaatsmaken. Denayer haakte dan weer geblesseerd af voor het duel tegen de Schotten.

Of de Schotten klaar waren voor de match met de Belgen is maar de vraag. Blijkbaar was men in Schotland vergeten dat de Belgen uitstekend kunnen counteren. In de eerste tien minuten trok het thuisland volop ten aanval. De troepen van Martinez wachtten geduldig en waren trefzeker bij hun eerste counter/kans. Mertens stak diep tot bij De Bruyne. De middenvelder van Manchester City spande zich even in, bleef koel en bediende Lukaku. Oog in oog met de doelman van Schotland faalde de spits van Inter niet, 0-1.

De arme Schotten hadden na de openingsgoal de boodschap niet begrepen. Ze bleven volop voor de aanval kiezen en kregen voor de rust nog twee keihard het deksel op de neus met dank aan De Bruyne. KDB bediende eerste Vermaelen. Zijn derde assists was dan weer voor Alderweireld. Zo stonden de Belgen bij de rust al 0-3 voor.

Debutanten Verschaeren en Raman
De tweede helft was lang een maat voor niets. We nemen daarom de draad weer op in minuut 82 toen De Bruyne het orgelpunt zette op zijn wedstrijd en tekende voor de 0-4 eindstand. Daarna mochten Verschaeren en Raman nog hun debuut maken voor de nationale ploeg.

Ondanks de ruime zege zijn de Belgen nog niet zeker van een EK-ticket. Op papier kunnen Rusland en Kazachstan nog over ons land springen, maar dan moet Kazachstan alles nog winnen en België alles verliezen.