Albert ziet gemis bij Rode Duivels: 'Zijn blessure heeft een grotere impact'

Albert ziet gemis bij Rode Duivels: 'Zijn blessure heeft een grotere impact'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 19:14ma 09-09-2019 om 19:14

De Rode Duivels spelen maandagavond een EK-kwalificatiematch op het veld van Schotland. Roberto Martinez kan geen beroep doen op de broertjes Hazard. Vooral de afwezigheid van Thorgan is een groot gemis volgens Philippe Albert.

"Hij heeft zich sinds de start van de kwalificaties goed aangepast aan zijn rol op links. Zijn blessure heeft een grotere impact dan we vooraf hadden gedacht", vertelde de analist en ex-Rode Duivel in La Capitale. "Thorgan had Eden kunnen vervangen en voor meer tempoversnellingen kunnen zorgen om zo openingen te creëren. Maar hij is helaas niet mee afgereisd."

Albert geeft Martinez een beetje advies voor de match tegen Schotland. "Ik denk dan aan een koppel Chadli-Carrasco. Dat is natuurlijk van een andere orde, maar wel met interessante perspectieven om opnieuw provocerender te gaan spelen. Ik heb altijd gedacht dat om het beste uit Carrasco te halen, je hem moet bevrijden van zijn defensieve taken. Door hem iets hoger op te stellen, met Chadli in zijn rug, kan Schotland ook afzien op de linkerflank, terwijl ze op rechts ook alle moeite zullen hebben om de beweeglijke Mertens in bedwang te houden", besloot Albert.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws