De eerste balans van Antwerp: ups & downs en wat met Lamkel Zé?

De eerste balans van Antwerp: ups & downs en wat met Lamkel Zé?

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 17:30ma 09-09-2019 om 17:30

Laatste update: maandag 9 september 2019 om 17:38ma 09-09-2019 om 17:38

De interlandbreak zorgt voor het eerste balansmoment na de start van de Jupiler Pro League. VoetbalPrimeur.be bekijkt hoe de G5 + Royal Antwerp FC er na het einde van de zomer voor staan. Aftrappen doen we met Antwerp.

Stand op de ranglijst: 9e
Aantal punten: 9 (op 15)

Uitslagen
KAS Eupen – Antwerp 1-4
Antwerp – Waasland-Beveren 4-1
Charleroi – Antwerp 2-1
Antwerp – Sint-Truiden 2-0
Zulte Waregem – Antwerp 2-0

The Great Old beleefde in de eerste maanden een periode van hoge pieken en diepe dalen. In de competitie schoot het uit de startblokken met twee 4-1 zeges. Vervolgens werd er door rotaties in extremis een 2-1 nederlaag geleden tegen Charleroi. Die nederlaag werd weggespoeld met een zwaarbevochten kwalificatie in de Europa League. Na verlengingen werd het Tsjechische Viktoria Plzen uitgeschakeld in het gevecht om een ticket voor de Play-Offs.

De zeer knappe prestatie in Tsjechië werd gevolgd door een 2-0 zege op Sint-Truiden, maar daarna kreeg Antwerp twee serieuze tikken te incasseren. Grootste dreun werd uitgedeeld door het Nederlandse AZ. Antwerp rook de groepsfase van de Europa League, maar domme rode kaarten maakten op zure wijze een einde aan het avontuur. Voorlopig afgesloten werd er met een zwakke prestatie op het veld van Zulte Waregem: 2-0 verlies.

Grootste plus
Aangezien de transfermarkt pas een week gesloten is, laat een definitief oordeel op dat vlak nog op zich wachten. Op het eerste oog toont defensieve middenvelder Martin Hongla zich al wel een directe versterking. Sportief directeur Luciano D'Onofrio maakte 1,6 miljoen euro over aan het Spaanse Granada, maar vooralsnog lijkt dat een goede investering. Antwerp gaat waarschijnlijk nog plezier beleven aan de fysieke Kameroener.

Grootste min
Didier Lamkel Zé. Je kan er simpelweg niet omheen. Groeide in de return tegen AZ in enkele seconden uit van held tot schlemiel door in de hekken te klimmen en zijn tweede geel te maken. AZ was met negen man simpelweg niet meer tegen te houden. Enkele dagen kreeg het enfant terrible het op training aan de stok met Sinan Bolat. Het zoveel incident met Lamkel Zé, die tijdens de voorbereiding al naar de B-kern was gestuurd. Opvallend genoeg houdt het bestuur alsook trainer Laszlo Bölöni hem andermaal de hand boven het hoofd. De vraag is wanneer het geduld eens op is.

Nog te trekken lessen
Antwerp pakte in de slotdagen de mercato nog zwaar uit op de transfermarkt. Steven Defour en Kevin Mirallas – samen goed voor 112 interlands – moeten de nieuwe blikvangers worden. Er werd ook nog een recordsom van drie miljoen euro betaald voor Genkenaar Manuel Benson, terwijl Zinho Gano op huurbasis in diens zog volgde. Het is af te wachten hoe het versterkte elftal vorm gaat krijgen. En hoe moet het met Faris Haroun, nadat hem kort voor de deadline een overstap naar KAA Gent door de neus werd geboord?

De subtopper is voorzien van de kanonnen om de aanval op de top te openen. Het wordt tijd voor resultaten.

Het programma van Antwerp voor de maand september:
15/09 Anderlecht (uit)
21/09 Cercle Brugge (thuis)
29/09 KV Oostende (uit)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws