'Probleem voor Barça om De Ligt vast te leggen was gebrek aan nederigheid'

'Probleem voor Barça om De Ligt vast te leggen was gebrek aan nederigheid'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 15:13ma 09-09-2019 om 15:13

FC Barcelona was tijdens de onderhandelingen met Matthijs de Ligt verrast door de houding van de verdediger. De Spaanse kampioen was van mening dat het probleem om de oud-Ajacied te overtuigen in zijn 'nederigheid' schuilde, zo meldt Mundo Deportivo.

De Catalaanse sportkrant schrijft dat De Ligt niet de houding toonde van een 19-jarige die net kwam kijken in het voetbal. Dat werd overigens niet alleen als negatief bestempeld. De 'ietwat arrogante houding' van de Oranje-international kwam hem op het veld immers goed van pas, zoals Cristiano Ronaldo en Kylian Mbappé op jonge leeftijd ook al een bepaald zelfbewustzijn ten toon spreiden.

De Ligt nam dat zelfbewustzijn echter mee naar de onderhandelingstafel. Zo eiste hij speeltijd bij Barça en een hoger salaris dan gebruikelijk voor iemand met zijn leeftijd en ervaring, claimt MD. Zijn ambitieuze persoonlijkheid, zowel op als naast het veld, blijkt ook wel uit zijn keuze voor Mino Raiola als zaakwaarnemer, vervolgt de krant.

Barça uitte overigens geen kritiek op De Ligt, maar concludeerde wel dat hij een heel andere persoonlijkheid heeft dan Frenkie de Jong. De middenvelder liet uiteindelijk het sportieve aspect prevaleren, terwijl De Ligt een hoger salaris dan zijn oud-ploeggenoot bleef eisen.

De Catalanen weigerden dat, omdat ze van mening waren dat De Jong een belangrijker stempel op het spel van de ploeg zou drukken. Bovendien vreesde Barça het salarishuis overhoop te halen voor een speler die als hij straks wat ouder is vermoedelijk nog veel hogere eisen zou hebben. De Ligt koos uiteindelijk voor Juventus.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Had jij De Ligt graag bij Barça gezien?

(238 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws