Zo kunnen wij vermijden dat één of andere oliesjeik KAA Gent koopt

"Zo kunnen wij vermijden dat één of andere oliesjeik KAA Gent koopt"

09-09-2019 12:24
20

Rond de Ghelamco Arena hing de afgelopen jaren heel wat mist. Wie heeft nu precies welk aandeel in dat stadion? De nv Buffalo en watermaatschappij TMVW verdwijnen in ieder geval van het toneel.

Dat legt Christophe Peeters uit, de VLD-politicus die ook voorzitter was van de nv. "Zolang we maar de meerderheid in overheidshanden houden. Dan kunnen we vermijden dat een of andere sjeik de club koopt", vertelt hij in De Standaard.

"De nv Buffalo was overbodig geworden. Ze was opgezet als een tussenstructuur om de Stad en de club te beschermen tegen de risico’s bij de bouw van het stadion. Die werden gedragen door Ghelamco, het bedrijf dat het stadion heeft gebouwd. Toen de arena klaar was, hebben we die overgenomen. Geen simpele structuur, maar alles had zijn reden."

Peeters staat nog volledig achter de financiering van het stadion. "Het belangrijkste is dat we als overheid en de club een meerderheid houden tussen alle mede-eigenaars van het complex. Zo kunnen we vermijden dat de commerciële firma’s de bovenhand krijgen. Marc Coucke mag dan wel Anderlecht kopen, wij in Gent hebben een andere filosofie. De club zou van de Gentenaars moeten zijn, het stadion van de Stad."