De Boeck ziet de bui hangen: Niet iedereen heeft geduld in de sport

De Boeck ziet de bui hangen: "Niet iedereen heeft geduld in de sport"

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 12:00ma 09-09-2019 om 12:00

Is Glen De Boeck ook volgend weekend nog coach van Lokeren? Maandag staat er in ieder geval crisisberaad op het programma na de 4-0 op Virton. De Boeck beseft dat niet iedereen geduld gaat hebben.

"Deze nederlaag komt heel hard aan, daar moeten we niet onnozel over doen", vertelt De Boeck bij Sporza. "We zijn aan het bouwen en waren op de goeie weg, maar vandaag hebben we een tik gekregen. Mede door een doelpunt dat geen doelpunt mocht zijn, maar dat zijn vijgen na pasen. Het is een zwaar verdict."

De Boeck is nog aan het puzzelen. "Als je zestien nieuwe spelers haalt, dan vraagt dat tijd. We missen communicatie in de ploeg. We hebben veel verschillende nationaliteiten, sommige spelers spreken geen Engels en zijn ook nog introvert. Van onze twee centrale verdedigers spreekt de ene geen Frans en de andere geen Engels. Hoe moeten die op het veld dan communiceren?"

De Boeck beseft dat hij een lastige opdracht heeft. "Zoals het nu loopt, komen er geen makkelijke wedstrijden. We moeten vanaf morgen de rug rechten, een duidelijke analyse maken en met de groep samen zitten. Als je alle omstandigheden, de overname, de nieuwe spelers, ... in acht neemt, dan denk ik dat we geduld moeten hebben. Maar soms hebben mensen dat niet in de sport en dat begrijp ik."

Poll

Moet De Boeck aanblijven?

(523 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws