Is het volgend EK eindelijk prijs voor de Rode Duivels? Ik betwijfel het

"Is het volgend EK eindelijk prijs voor de Rode Duivels? Ik betwijfel het"

09-09-2019 11:00
13

De Rode Duivels hebben nog altijd geen groot toernooi op hun staan, en dat begint te wringen. Op het EK 2020 heeft België een nieuwe kans. Leo Van Der Elst heeft de hoop echter al opgegeven.

Hij denkt dat België het EK gaat winnen. "Ik betwijfel het. Men spreekt er al zo lang van. Eerst waren de spelers nog te jong en misten ze ervaring. Nu zijn sommigen misschien al hun piek voorbij. En andere ploegen tonen zich op een WK en EK toch vaak nog net iets sterker, vind ik. Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italie... die spelen ze nooit naar huis", klinkt het bij Krant Van West-Vlaanderen.

"Al sta je dan eerste op de FIFA-ranking en al is dit een schitterende generatie, hebben we met Courtois, Hazard, De Bruyne en Witsel ook wel Europese toppers. En al zal Lukaku ondanks alle kritiek ze wel blijven maken... toch geloof ik er niet echt in. Dat heeft vooral te maken met de verdediging. Allemaal hele goeie voetballers maar toch is het geen hechte defensie."

Het blessureleed doet België de das om. "Het heeft te maken aan de vele blessures door de jaren heen. Kompany, Vermaelen en dan weer Kompany. Zelden of nooit eens dezelfde verdediging. Dat is het pijnpunt. Superveel sympathie voor Thomas Meunier, maar die heeft vorig jaar bijna een heel seizoen verloren."