Martinez speurt naar opvolger Witsel: Ik volg twee, drie jongens

Martinez speurt naar opvolger Witsel: "Ik volg twee, drie jongens"

09-09-2019 09:15
11

Roberto Martinez blijft het een zwaar gemis vinden dat hij het in deze interlandbreak moest stellen zonder Axel Witsel. In de ogen van Martinez laat hij een leegte achter.

"Axel zorgt voor de balans in onze ploeg. Wij spelen met veel offensief talent - zeven of acht jongens willen aanvallen -, wat het risico op een counter verhoogt. Wel, dan is Axel iemand die slim meteen ziet waar het probleem ligt en tussenkomt", tekende Het Laatste Nieuws op.

Binnen de huidige kern ziet Martinez niemand die de rol feilloos kan overnemen. "Fans zien niet altijd de enorme waarde van Axel. Maar hij zorgt ervoor dat andere spelers hun job kunnen doen. Ik beschik in de selectie niet over een natuurlijke vervanger voor Axel."

Om die reden kijkt Martinez al rond bij de U21 van Johan Walem. "Ik volg twee, drie jongens die met hard werken in aanmerking komen voor doorstroming." Het Laatste Nieuws denkt daarbij in eerste instantie vooral aan Albert Sambi Lokonga (Anderlecht) en Orel Mangala (VfB Stuttgart, Dui).