Verheyen analyseert: Als België zijn job doet, kan Schotland niets doen

Verheyen analyseert: "Als België zijn job doet, kan Schotland niets doen"

09-09-2019 08:40

Gert Verheyen maakte als huisanalist van Het Nieuwsblad een analyse van Schotland. Na verdere bestudering van de Schotten verwacht Verheyen geen problemen voor de Rode Duivels.

"Als België zijn job doet, kan Schotland niets doen. Met tempo, beweging zonder bal, precisie en kwaliteit aan de bal - en dat zijn toch de lessen na San Marino - ken je tegen Schotland geen problemen", luidt de belangrijkste conclusie van Verheyen.

De ex-Rode Duivel ziet voetballend weinig kwaliteit bij Schotland. "Schotland is een ploeg die louter op de counter rekent en voorts teert op enthousiasme. Lopen, tempo maken, dat kunnen ze. Maar overleg of combinatie zit er niet in. Kansen ­creëren, dat lukt hen amper", aldus Verheyen.

Hij benadrukt dat er weinig overleg in het spel zit. "Ze doen alles aan 120 kilometer per uur, maar op zo'n overhaaste manier dat het tot weinig leidt. Op goed voetbal zal je hen niet betrappen. Bovendien worden ze heel gammel als ze hoog druk zetten of ze zelf iets proberen te creëren. Dan valt er zo veel ruimte tussen de linies dat ze in de omschakeling heel kwetsbaar zijn", ziet Verheyen voor mogelijkheden voor de Belgen.