Vermoedelijke elf Rode Duivels: 'Nog slechts twijfel over één positie'

Vermoedelijke elf Rode Duivels: 'Nog slechts twijfel over één positie'

09-09-2019 07:00
6

De Rode Duivels treden maandagavond vanaf 20u45 in Glasgow aan tegen Schotland. De opstelling van bondscoach Roberto Martinez staat voor negentig procent vast.

Het is al dagen bekend dat Martinez in gaat grijpen na een stroeve vertoning tegen San Marino (0-4). Martinez kiest ditmaal terug voor zijn sterkste elf en dus start Romelu Lukaku centraal voorin in de plaats van Michy Batshuayi, die vrijdag twee goals voor zijn rekening nam. In de defensie krijgt Thomas Vermaelen de voorkeur boven Jason Denayer.

Uiteraard verdwijnt ook zowel Adnan Januzaj als Divock Origi uit de basis, nadat zij in San Marino verzuimden om hun kans te grijpen. Na zijn sterke invalbeurt mag Dries Mertens het tegen Schotland vanaf de eerste minuut laten zien op de rechterflank.

Het is alleen nog de vraag wie op links de rol van de afwezige Eden Hazard in gaat vullen. Yannick Carrasco is de meest concrete optie. Carrasco schuift dan een linie op, waardoor er een plaats vrijkomt voor Nacer Chadli. De Belgische pers houdt er ook rekening mee dat Kevin De Bruyne hoger gaat staan. Mocht Martinez voor die optie kiezen, dan krijgt Youri Tielemans naar alle waarschijnlijkheid Leander Dendoncker naast zich.

Vermoedelijke opstelling Rode Duivels: Courtois; Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; Meunier, Tielemans, De Bruyne, Chadli; Mertens, Lukaku, Carrasco