Lustig en Berge houden elkaar in bedwang, Uronen verliest van Italië

08-09-2019 22:45
3

Spanje is na zes duels nog zonder puntenverlies in de EK-kwalificatie. De Zuid-Europeanen wonnen zondagavond ook eenvoudig van de Faeröer Eilanden en kunnen hun EK-ticket bijna boeken.

Bondscoach Roberto Moreno voerde liefst negen wijzigingen door bij Spanje. Ten opzichte van het duel met Roemenië (2-1) bleven alleen Rodrigo Moreno en Sergio Ramos staan. Voor de Real Madrid-aanvoerder was het een bijzondere avond. Hij speelde zijn 167ste interland en staat nu op gelijke hoogte met Iker Casillas, als recordinternational. En ook Rodrigo eiste een hoofdrol op.

De Valencia-aanvaller opende de score na dertien minuten. Hij had de bal voor het binnentikken op aangeven van Mikel Oyarzabal. Spanje had zoals verwacht niets te duchten van de Faeröer Eilanden. Thiago Alcántara was dicht bij een treffer met een heel fraaie volley, maar scoorde niet. Na rust was het wel weer raak en opnieuw was Rodrigo trefzeker. Hij dribbelde naar binnen en zag zijn van richting veranderde schot binnen vliegen.

in de slotfase liep Spanje uit naar een ruime zege. Paco Alcácer was twee keer trefzeker. Eerst op aangeven van Thiago en vervolgens zorgde José Gaya voor de assist. Daardoor heeft Spanje nu achttien punten uit zes duels in Groep F.

Zweden behoudt in dezelfde poule de tweede plek door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen Noorwegen. Op aangeven van Martin Odegaard sloeg Stefan Johansen op slag van rust toe voor de Noren. Emil Forsberg maakte na een uur gelijk en houdt de EK-droom van Zweden levend. Mikael Lustig (KAA Gent) en Sander Berge (KRC Genk) stonden 90 minuten tussen de lijnen.

Italië dicht bij kwalificatie
Italië zette een reuzenstap richting het EK door Finland - met Jere Uronen in de basis - met 2-1 te verslaan. Eenvoudig ging het echter niet voor de ploeg van bondscoach Roberto Mancini. De Italianen kregen de nodige kansen, maar hadden moeite om de ban te breken. Een kopbal van Ciro Immobile bracht verlossing, maar niet veel later kwam het thuisland weer langszij. Teemu Pukki verdiende een strafschop en was vervolgens zelf trefzeker vanaf elf meter. De vreugde bij de Finnen was van korte duur. Na hands van Sauli Väisänen scoorde ook Jorginho vanaf de strafschopstip: 1-2.

Griekenland klaar
Griekenland staat voor een onmogelijke opgave. De Grieken blameerden zich in Athene tegen Liechtenstein, dat voor het eerst deze kwalificatie scoorde: 1-1. Ondanks legio kansen scoorde alleen Giorgios Masouras voor Griekenland. Met nog vier wedstrijden te gaan, moeten de Grieken zeven punten goedmaken op de nummer twee in de groep, Finland.