WK-droom van Samatta en Tanzania blijft levend na goal en strafschoppenserie

08-09-2019 21:13

Neemt Ally Samatta straks deel aan het WK in Qatar? Het kan nog altijd. Tanzania heeft namelijk de eerste ronde van de Afrikaanse WK-kwalificaties overleeft. Dankzij de spits van KRC Genk schakelde Tanzania Burundi uit.

Enkele dagen geleden was Samatta in Burundi al van goudwaarde voor zijn land. Vlak voor tijd zette de aanvaller van Genk de 1-1 eindstand op het bord. Zondag liet Samatta in de terugmatch opnieuw de netten trillen.

Na 28 minuten spelen opende Samatta de score tegen Burundi. De verdedigers van de bezoekers zagen er niet goed uit bij een corner. In de 45e minuut viel alles te herdoen. Fiston Abdul Razak scoorde tegen.

Samenvatting Tanzania - Burundi

Het bleef uiteindelijk bij 1-1 en daarna moesten strafschoppen beslissen over wie er naar de volgende ronde ging. Tijdens de serie ging helemaal mis voor Burundi. Tanzania haalde het met 3-0 en plaatst zich voor de tweede ronde van de Afrikaanse kwalificaties.