EK-kwalificatie: Denemarken verspeelt dure punten, cruciale assist Hagi

EK-kwalificatie: Denemarken verspeelt dure punten, cruciale assist Hagi

Gepubliceerd: zondag 8 september 2019 om 20:20zo 08-09-2019 om 20:20

Na de 6-0 zege op Gibraltar van donderdagavond is het Denemarken niet gelukt om ook Georgië te verslaan. In Tbilisi bleef het zondag bij 0-0. Drie maanden geleden

Drie maanden geleden was Denemarken in eigen huis nog een klasse beter: 5-1. Ditmaal kwamen de Denen ondanks tien doelpogingen niet tot scoren. Voor Denemarken betekende het al de derde remise in deze EK-campagne. Opnieuw duur puntenverlies dus.

In Groep D, de poule van Denemarken en Georgië, boekte Zwitserland wél een overwinning. Gibraltar werd met 4-0 verslagen. Zakaria, Mehmedi, Rodriguez en Gavranovic scoorden. Ierland blijft koploper in Groep D, met 11 op 15. Denemarken volgt met 9 op 15. Zwitersland staat op acht punten, maar heeft nog een duel tegoed.

Roemenië won met minimale cijfers van Malta: 1-0. George Puscas tekende kort na rust voor de enige treffer. Hij kopte binnen uit een perfecte corner van Genkenaar Ianis Hagi. De man van de assist werd na een uur gewisseld voor Nicolae Stanciu (ex-Standard)

Later op de avond staan met Spanje-Faeröer Eilanden en Zweden-Noorwegen de andere twee affiches uit groep F op het programma. Met de drie punten erbij is Roemenië met 10 op 18 nog volop in de race voor een EK-ticket.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws