OH Leuven is pletwals in 1B: 4-0 winnen voor eigen volk, da's altijd leuk

OH Leuven is pletwals in 1B: "4-0 winnen voor eigen volk, da's altijd leuk"

08-09-2019 13:33

In de eerste vijf speeldagen van de Proximus League heeft Oud-Heverlee Leuven zich ontpopt tot dé promotiekandidaat. De Vlaams-Brabanders prijken na een twaalf op twaalf helemaal bovenaan en doen dat bovendien met uitstekend voetbal. Trainer Vince Euvrard is dan ook een gelukkig man.

Zaterdagavond gaf OHL nog voetballes aan KSV Roeselare: 4-0. "Ik ben uiteraard heel erg tevreden met dit resultaat", reageert Euvrard op de website van de Leuvenaars op dat resultaat. "Dit is een mooie avond voor OHL. 4-0 winnen voor eigen volk, da’s altijd leuk. We hebben ons publiek verwend en we boekten ook een vierde clean sheet in vijf wedstrijden."

"We legden van bij het begin een hoog tempo op en brachten goed voetbal", analyseert Euvrard de glansprestatie van zijn troepen. "We slaagden erin om veel druk vooruit te zetten en compact te voetballen als de tegenstander de bal had. Deze goeie collectieve prestatie levert slechts drie punten op. Volgende week moeten we weer vol aan de bak."

Voorlopig blijft enkel KVC Westerlo in het spoor van Leuven. De troepen van Bob Peeters totaliseren evenzeer twaalf punten, maar hebben een minder doelpuntensaldo dan dat van OHL. Dat is ronduit indrukwekkend: tien gemaakte goals en slechts eentje tegen.