Dit is niet hetzelfde Schotland als de ploeg die we in juni in Brussel troffen

"Dit is niet hetzelfde Schotland als de ploeg die we in juni in Brussel troffen"

08-09-2019 13:13
1

Maandagavond kunnen de Rode Duivels een concurrent voor een EK-ticket zowat definitief uittellen. Opponent Schotland moet eigenlijk winnen om haar kansen gaaf te houden. Toby Alderweireld kijkt uit naar Hampden Park, maar verwacht een lastige avond.

Na de magere prestatie op bezoek bij San Marino, waar uiteraard wel gewonnen werd (0-4), dook her en der frustratie op. "In San Marino konden we alleen maar verkeerd doen. We beseffen dat het in Schotland beter moet", verzekert Alderweireld in gesprek met Het Nieuwsblad.

In principe zijn de Schotten een maatje te klein voor de Rode Duivels. Het grootste wapen van de eilandbewoners lijkt de steun van het supporterslegioen. "Tegen Schotland is het altijd prettiger voetballen", vindt Alderweireld, die toch waarschuwt voor de tegenstander. "Dit is niet hetzelfde Schotland als de ploeg die we in juni in Brussel troffen."

Voor de zomerbreak werkten de Duivels de thuiswedstrijd tegen Schotland af in het Koning Boudewijnstadion. Na een avondje eenrichtingsverkeer prijkte een 3-0 op het bord. De Schotse bondscoach liet in die match wel enkele sterkhouders aan de kant met het oog op het duel erna.