Beerschot-speler maakt comeback na 19 (!) maanden: Ik was verrast

Beerschot-speler maakt comeback na 19 (!) maanden: "Ik was verrast"

08-09-2019 10:45

Beerschot moest zaterdag een bittere pil slikken. Het verloor van Westerlo met 2-0 en is nog ver van de periodetitel. Voor Tom Pietermaat was het toch een mooie avond. Hij speelde voor het eerst in anderhalf jaar.

Pietermaat zag zijn invalbeurt niet aankomen, vertelt hij in Gazet Van Antwerpen. "Het is deze week enorm snel gegaan want ik heb nog maar enkele dagen voluit kunnen trainen en heb nog geen wedstrijdminuten kunnen maken bij de beloften. Ik was dan ook een beetje verrast dat de coach me vandaag al in de selectie opnam. En al helemaal toen hij me liet weten dat ik ging invallen."

Pietermaat is bijzonder opgetogen met zijn comeback. "Ik zal Vreven altijd dankbaar blijven voor deze kans. Ik zie dit als een enorme blijk van vertrouwen van hem in mij. En uiteraard geeft mij dit nu al een enorme boost. Want ik wil de supporters vragen om mij de komende weken de tijd te geven om er weer helemaal te staan. Op dit moment speel ik op 50-60% van mijn mogelijkheden. Ik hoop nu langzaamaan op meer en meer minuten bij de beloften om me zo op termijn opnieuw in de basis van de eerste ploeg te knokken."

Na maandenlang blessureleed schijnt de zon weer voor Pietermaat. "Ik heb diep gezeten. Heel diep. Het is te gek voor woorden wat er allemaal gebeurd is. Sommigen dagen had ik donkere gedachten. Maar dankzij de steun van mijn familie, mijn vriendin en ook de Beerschotsupporters heb ik de moed gevonden om er elke dag voor te blijven knokken. Mijn vriendin verdient een standbeeld voor alles wat ze voor mij gedaan heeft!"