Inter-fans gaan in de clinch met elkaar na rumoer over Lukaku

Inter-fans gaan in de clinch met elkaar na rumoer over Lukaku

08-09-2019 09:04

Het Lukaku-incident bij Cagliari heeft voor flink wat rumoer gezorgd in de voetbalwereld. De racistische actie van de fans van Cagliari werd door heel wat mensen niet gesmaakt, maar werd door enkelingen ook niet afgekeurd. Dat zorgt nu toch wat voor spanning bij de aanhang van Inter.

Zowat iedereen gaf zijn mening de voorbije week. De ultra's van Inter minimaliseerden het gedrag van de Cagliari-fans. Zij stelden dat de oerwoudgeluiden niet racistisch waren. Een andere groep Inter-fans slaat nu terug met een open brief.

'Het statement van de Curva was echt. Je hebt dat echt gelezen, sommige mensen geloven dat echt en hadden het lef om dat te publiceren. Echt waar. Maar we willen dat je weet dat zij geen echte Interisti waren', klinkt het.

'Het gaat over de waarden die samengaan met fan zijn van Inter en met mens zijn. Van daaruit stellen we vast dat die brief gewoon vies was', aldus de fans van Inter. 'We willen dat je weet dat je niet gek aan het worden bent. Die geluiden die je hoorden, waren niet gewoon boegeroep, maar echte apengeluiden.'

Racisme in Italië
'Je moet weten dat er in Italië veel mensen zijn die vinden dat zwarte mensen apen zijn. En nee, het is geen teken dat je gerespecteerd en gevreesd wordt als je die geluiden naar je hoofd krijgt. En nee, dat is ook geen manier om de ploeg te steunen, want als ze de week nadien achter gesloten deuren moeten spelen, creëert dat alleen meer problemen.'

'En nee, 'verdomde neger' roepen is geen grap. Ja, racisme is nog steeds een groot probleem in Italië, wat ze je ook proberen te vertellen. Stop alsjeblief niet met deze strijd die je begonnen bent, enkel en alleen omdat iemand probeert aan een straf te ontsnappen. Als Interisti zouden we liever hebben dat het stadion gesloten wordt, dan dat zo'n walgelijke actie onbestraft blijft', klinkt het.