KV Mechelen ziet Vanderbiest vertrekken: RWDM zit in mijn bloed

KV Mechelen ziet Vanderbiest vertrekken: "RWDM zit in mijn bloed"

Gepubliceerd: zondag 8 september 2019 om 08:01zo 08-09-2019 om 08:01

Fred Vanderbiest nam vorige week afscheid van KV Mechelen. Hij ging aan de slag bij zijn oude liefde RWDM. Een makkelijke beslissing was het echter niet voor de trainer.

"Ze polsten al bij de start van de voorbereiding", gaf Vanderbiest aan bij Gazet Van Antwerpen. "'Waarom komen die nú aankloppen, en niet over tien jaar?', was mijn eerste reactie. Ik zat goed bij KV ­Mechelen, maar ik wist ook dat de voorzitter zou doorduwen", vertelt hij.

Het was een moeilijke keuze voor Vanderbiest. "De dag dat ik voor RWDM koos, had ik ‘s ochtends nog ­tegen mezelf gezegd: ‘Ik blijf bij Mechelen’. Zo had ik het ook aan de voorzitter laten weten. Na de training bij KV stapte ik in mijn wagen. Na een uurtje rondrijden om na te denken, veranderde ik toch nog van gedacht. RWDM zit in mijn bloed, het is mijn moederclub. Dan neem je wel eens een emotionele beslissing."

Ambities
RWDM wist zich vorig jaar net niet te plaatsen voor de eindronde voor promotie naar 1B. Slaagt het daar dit seizoen wel in? "Ik denk dat de club op dit moment nog niet klaar is om de stap naar 1B te zetten. De voorzitter wil meedoen voor promotie, da’s iets ­anders dan móéten", aldus Vanderbiest.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws