Bale is scherp voor Real Madrid: 'Ik ben aangewezen als zondebok'

Bale is scherp voor Real Madrid: 'Ik ben aangewezen als zondebok'

Gepubliceerd: zaterdag 7 september 2019 om 22:30za 07-09-2019 om 22:30

Gareth Bale bleef na een turbulente voorbereiding 'gewoon' bij Real Madrid, hoewel de Koninklijke lange tijd van hem af wilde. De Welshman vindt dat hij onterecht als zondebok is aangewezen en erkent dat hij momenteel niet gelukkig is in de Spaanse hoofdstad.

"Ik ben als zondebok aangewezen, meer dan anderen", vertelt de dertigjarige Bale in gesprek met Sky Sports. "Ik neem het met een korreltje zout, al is het niet allemaal eerlijk. Het slot van het seizoen was moeilijk, dat zal ik niet ontkennen. Niet alleen voor mij, maar voor het hele team. Ik kan niet zeggen dat ik blij op het veld sta, maar als ik speel ben ik een professional en geef ik alles."

Bale denkt niet dat het laatste woord over zijn toekomst bij Real Madrid is gezegd. Trainer Zinedine Zidane zat naar verluidt niet meer op hem te wachten, maar blessureleed in de selectie veranderde het perspectief van de aanvaller. Hij begon alle drie de competitieduels dit seizoen in de basis en scoorde voor de interlandperiode twee keer tegen Villarreal (2-2), al kreeg hij ook een rode kaart.

Bale benadrukt dat hij een oplossing moet vinden met de club. "Ik weet zeker dat er nog meer turbulentie zal volgen. Het is tussen de club en mij, we zullen tot een conclusie moeten komen." Het contract van de vleugelaanvaller loopt medio 2022 af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws