KAA Gent heeft goud in handen: Zo worden ze niet meer gemaakt

KAA Gent heeft goud in handen: "Zo worden ze niet meer gemaakt"

07-09-2019 21:30 Laatste update: 22:07
6

KAA Gent is de laatste weken aardig op dreef. Het plaatste zich voor de poules van de Europa League en ook in de competitie loopt het goed. Elisha Owusu speelt een belangrijke rol in dat succes. Zijn ex-coach Omar Daf is niet verbaasd.

Daf werd vorig seizoen aangesteld als coach van Sochaux en zag meteen iets speciaals in Owusu. "Elisha wierp zich op als een belangrijke speler voor mijn ploeg", vertelt Daf bij Sport/Voetbalmagazine. "Door zijn inzet was hij iemand op wie je kon rekenen. Hij won snel mijn vertrouwen dankzij het werk dat hij dagelijks verzette. Naast het sportieve aspect onthoud ik van hem vooral zijn toewijding"

Owusu heeft zich vorig seizoen bewezen in Frankrijk. "De Ligue 2 is een heel lastige competitie. Door zijn werkkracht en zijn loopvermogen toonde Elisha dat hij een goeie balafpakker is, een echte, zoals ze tegenwoordig niet meer gemaakt worden. Onder mijn leiding heeft hij ook geleerd om het spel simpel te houden en snel om te schakelen. Hij pikte dat goed op", aldus Daf.