Vukovic laat zich uit over blessure: Ik besef dat dit het einde kan zijn

Vukovic laat zich uit over blessure: "Ik besef dat dit het einde kan zijn"

07-09-2019 21:00
3

Danny Vukovic staat al maanden langs de kant bij KRC Genk met een enkelblessure. Hij moet zo ook de Champions League missen. De Australiër wil zo snel mogelijk terugkeren, maar is ook realistisch.

"Ik blijf positief, maar besef wel dat het mogelijk het einde kan betekenen", bekent hij bij Het Belang Van Limburg. "Wait and see. Er zijn gelukkig genoeg spelers die helemaal teruggekeerd zijn na dezelfde blessure. Denk maar aan David Beckham, hij stond er al opnieuw na zes maanden."

Zo snel zal Vukovic zeker niet terugkeren. "Vermoedelijk heb ik negen tot twaalf maanden nodig. Ik blijf positief en ga mezelf zeker niet onder druk zetten, want als ik te snel terugkeer en dezelfde achillespees scheurt weer af, is mijn carrière zeker over en uit."

Nochtans is Vukovic geen blessuregevoelige speler. "Dit is mijn allereerste zware blessure in de 17 jaar dat ik profvoetballer ben. Dus mag ik niet klagen. Eerder brak ik mijn hand al wel eens en na een botsing met Sébastien Dewaest tijdens de match tegen Slavia Praag moest ik ook met de brancard van het terrein gedragen worden. Maar telkens beet ik op mijn tanden en stond ik er de wedstrijd nadien weer. Mijn pijngrens ligt erg hoog. Alleen schiet ik daar niks mee op bij een afgescheurde achillespees, daar kan je gewoon niet mee voetballen."