Martinez is kritisch op zijn ploeg: De uitvoering was niet goed

Martinez is kritisch op zijn ploeg: "De uitvoering was niet goed"

07-09-2019 20:28
1

Roberto Martinez kon na de 0-4 overwinning op San Marino niet tevreden zijn over het optreden van de Rode Duivels. Martinez weigerde openlijk tegenvallers aan te wijzen, maar was wel in algemene zin kritisch.

"Het was voor sommige spelers ook een mogelijkheid om zich te tonen. Ik kan hen niets verwijten qua inzet of mentaliteit. Maar ik stelde vast dat sommige samenwerkingen niet vlot liepen. Bij spelers die aan elkaar werden gekoppeld, ging het niet altijd vlot", liet Martinez opteken aan Het Nieuwsblad.

De Spanjaard stak de hand deels in eigen boezem. Martinez kraakt toch een kritisiche noot aangaande de spelers zelf. "De uitvoering was niet goed. We wisten wat we konden verwachten, maar het kwam er niet uit. We leken nog verrast. Dat zou niet mogen gebeuren."

Leerrijk
Naar eigen zeggen heeft Martinez veel opgestoken van deze snel te vergeten interland. "Voor het WK was het moeilijkste om de selectie van 23 spelers te maken. Nu kreeg ik veel informatie, die het voor mij makkelijker zal maken. Ik zie nu welke spelers kunnen samenspelen en welke niet. Want voor een selectie voor een groot toernooi gaat het niet alleen om de beste spelers, maar ook om de spelers die het beste kunnen samenspelen", denkt hij vast vooruit richting EK.