Kane leidt Engeland met hattrick en assist naar dikke overwinning op Wembley

07-09-2019 20:07

Engeland ligt op koers voor een EK-ticket. Door een hattrick van Harry Kane leverde de thuiswedstrijd tegen Bulgarije zaterdagavond geen problemen op: 4-0.

Engeland speelde een goede wedstrijd op Wembley en kwam na 24 minuten op een verdiende voorsprong. Doelman Plamen Iliev probeerde van achteruit op te bouwen, maar schoof de bal zomaar in de voeten van Raheem Sterling, waarna het voor Kane een koud kunstje was om af te ronden: 1-0.

In de tweede helft werkte Engeland aan het doelsaldo. Na 49 minuten maakte Kane zijn tweede van de avond vanaf de strafschopstip en amper zes minuten later was het opnieuw raak. Dit keer vertolkte de spits van Tottenham Hotspur de rol van aangever: Sterling tekende voor de 3-0.

Ruim een kwartier voor tijd werd het ook nog 4-0. Kane versierde de strafschop zelf en hield het hoofd andermaal koel. Het was zijn 25ste interlandgoal voor Engeland. In de slotfase kreeg Kane nog een publiekswissel op Wembley.

Engeland, geleid door bondscoach Gareth Southgate, is na drie wedstrijden in groep A van de EK-kwalificatiecyclus nog foutloos (negen punten). Kosovo, dat een wedstrijd meer speelde, volgt op één punt.