Degryse haalt duo onderuit: Je moet minstens goesting uitstralen

Degryse haalt duo onderuit: "Je moet minstens goesting uitstralen"

07-09-2019 19:20 Laatste update: 20:43
3

De Rode Duivels slaagden er niet in om een monsterscore neer te zetten tegen voetbaldwerg San Marino. Vooral de eerste helft viel tegen. Dat kwam mede omdat Adnan Januzaj en Divock Origi verzuimden om hun kans te grijpen.

Dat zag ook een kritische Marc Degryse. "Op de aanvallende posities hebben Januzaj en Origi veel te weinig gebracht om de vaste waardes onder druk te zetten. Van hen hebben we tijdens de rust op VTM zelfs geen beelden moeten tonen - zó onzichtbaar. Als je dan eens de kans krijgt om je te tonen - ook al is het tegen een slechte tegenstander - dan moet je minstens goesting uitstralen", is Degryse streng in Het Laatste Nieuws.

Degryse vindt dat het duo een voorbeeld kon nemen haar vervangers Dries Mertens en Nacer Chadli. "Als ik zag hoe die twee - toch jongens met een andere status - in de tweede helft invielen... Daar kunnen Januzaj en Origi een voorbeeld aan nemen, hoor. En het toonde tegelijk aan: tegen dit San Marino was even het gaspedaal induwen voldoende om afstand te nemen."