OFFICIEEL: Watford zet oude bekende voor de groep na ontslag van Gracia

OFFICIEEL: Watford zet oude bekende voor de groep na ontslag van Gracia

Gepubliceerd: zaterdag 7 september 2019 om 19:10za 07-09-2019 om 19:10

Laatste update: zaterdag 7 september 2019 om 19:57za 07-09-2019 om 19:57

Watford heeft Javi Gracia op straat gezet. De Spaanse manager moet de matige seizoenstart van de Premier League-club bekopen met een gedwongen vertrek.

Watford bevestigt het ontslag van Gracia zaterdagavond via de officiële kanalen. De Spanjaard stapte anderhalf jaar geleden in als opvolger van Marco Silva en oogstte aanvankelijk veel succes. In het seizoen 2018/2019 leidde hij Watford naar de elfde plaats in de Premier League én de eerste FA Cup-finale in 35 jaar.

Het nieuwe seizoen begon slecht voor Gracia. Na vier speelronden staat Watford op de laatste plek met één punt. Vorige week zaterdag boekte de Londense club een gelijkspel tegen Newcastle United. Dat was het laatste kunstje van Gracia. Watford meldt dat de aanstelling van 'a new coaching team' op korte termijn wereldkundig wordt gemaakt.

De afgelopen jaren hield geen enkele Watford-manager het langer dan een jaar vol op Vicarage Road. Onder meer Silva, Walter Mazzarri en Quique Sánchez Flores kregen vroegtijdig hun C4.

Update 19.57: Dat duurde niet lang: Watford heeft zaterdagavond razendsnel de opvolger van Javi Gracia gepresenteerd. Quique Sánchez Flores keert terug op Vicarage Road. De 54-jarige trainer uit Spanje zwaaide in het seizoen 2015/2016 al de scepter bij Watford. Bij The Hornets speelt één landgenoot: Christian Kabasele.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws