Westerlo komt alleen op kop in 1B na zege op Beerschot

07-09-2019 18:51 Laatste update: 18:57
1

Westerlo is de nieuwe leider in de Proximus League. De Kemphanen waren Beerschot de baas in de topper van de vijfde speeldag. In het Kuipje verscheen er een 2-0 eindstand op het scorebord.

De openingsfase was nochtans voor de gasten. Euloge Placca zag na negen minuten een kopgoal afgekeurd worden omdat er geloten was voor een voorafgaande fout. Een minuut later miste de spits oog in oog met het Turkse talent Berke Özer. Westerlo kwam nadien beter in de match, zonder Mike Vanhamel echt aan het werk te zetten.

Vanhamel moest in minuut 37 wel de bal uit het net vissen. Westerlo kreeg een strafschop nadat Pierre Bourdin de bal met zijn hand blokte. Christian Brüls ging achter de bal staan en bleef koel: 1-0.

Na een achttal minuten voor rust te hebben toegeslagen, deed Westerlo haar bezoekers ook acht minuten ná rust pijn. Vanhamel keerde een schot van Lukas Van Eenoo, maar was volstrekt kansloos op de rebound van Sava Petrov, die zo zijn eerste van het seizoen maakte. Aan het uur voorkwam Vanhamel met zijn voet de 3-0, waarna Beerschot nog tevergeefs aandrong.

Ondanks de 2-0 nederlaag was er een lichtpunt bij Beerschot. Middenvelder Tom Pietemaat maakte na een inactiviteit van bijna 19(!) maanden vlak voor tijd zijn rentree.

Dankzij de driepunter gaat Westerlo alleen aan kop in de Proximus Leauge. Met 12 op 15 passeert het Union Saint Gilloise (10 punten). Oud-Heverlee Leuven kan zaterdag nog wel op gelijke hoogte komen, als het vanaf 20u30 thuis de drie punten pakt tegen het zegeloze Roeselare.