Bartomeu verklaart speciale clausule Messi: 'Hoeven ons geen zorgen te maken'

Bartomeu verklaart speciale clausule Messi: 'Hoeven ons geen zorgen te maken'

Gepubliceerd: zaterdag 7 september 2019 om 15:05za 07-09-2019 om 15:05

FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu maakt zich geen enkele zorgen over een transfervrij vertrek van Lionel Messi. Deze week werd bekend dat de Argentijnse ster door een clausule in zijn contract gratis kan vertrekken in 2020.

Bartomeu bevestigt de bijzondere afspraak met Messi. "Hij tekende twee jaar geleden zijn contract en het heeft een duur van vier jaar", zegt de preses tegen Barça TV. "Voor het laatste seizoen, 2020-2021, kan hij Barcelona verlaten, stoppen met voetbal of spelen waar hij wil."

Toch maakt Bartomeu zich geen zorgen. "Iniesta, Xavi en Puyol hadden eenzelfde clausule. Net als met die spelers, hoeven we ons ook over Messi geen zorgen te maken. Ik denk niet dat hij voor een andere club zou willen spelen, maar hij heeft de vrijheid verdiend om zelf zijn toekomst te bepalen. Hij is een groot Barça-fan en ik twijfel er niet aan dat hij tot 2021 en hopelijk ook daarna zal blijven."

Bartomeu legde al uit hoe de Catalanen deze zomer naast Neymar grepen, maar toch blijft hij er alles aan doen om Messi te omringen met spelers van wereldklasse. "Elk jaar willen we een beter elftal hebben dan het seizoen ervoor, maar het klopt dat we in de afgelopen edities van de Champions League zwakke wedstrijden hebben gespeeld tegen AS Roma en Liverpool."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws