Defensie van Sint-Truiden krijgt klappen: 'Duo ligt voor maanden in de lappenmand'

Defensie van Sint-Truiden krijgt klappen: 'Duo ligt voor maanden in de lappenmand'

07-09-2019 14:55
1

Een week na de belangrijke driepunter bij KAS Eupen (0-2) krijgt Sint-Truiden een dubbele klap te verwerken. Zowel Steven De Petter als Kenny Steppe moet onder het mes en staat voor een maandenlange revalidatie.

Veteraan De Petter (33) is met zijn ervaring nog steeds een belangrijke pion binnen STVV, maar de laatste maanden lacht het geluk hem niet toe. In de lente onderging hij al een operatie voor een probleem aan de enkel. Dat zou deze zomer normaliter verholpen geweest moeten zijn, maar dat is niet het geval. De Petter zal daarom opnieuw geopereerd worden, meldt Het Laatste Nieuws. Hij lijkt zo een kruis te mogen maken over 2019.

Collega Steppe stond op speeldag één nog onder de lat bij de Kanaries tegen Royal Excel Moeskroen (0-1-verlies). Na afloop van die wedstrijd kloeg de doelman echter over last aan de lies. De medische staf van STVV verwachtte dat die klachten met enkele weken rust wel tot het verleden zouden behoren, maar niets is minder waar. Een operatie dringt zich nu op, waardoor ook Steppe lange tijd uit roulatie zal zijn. STVV heeft wel één troost: vervanger Daniël Schmidt deed het de voorbije matchen uitstekend.