Vandenbempt laakt Martinez: Gewoon liegen ... Dat is onbegrijpelijk

Vandenbempt laakt Martinez: "Gewoon liegen ... Dat is onbegrijpelijk"

07-09-2019 14:02 Laatste update: 16:17
17

Roberto Martinez heeft het even verkorven bij Peter Vandenbempt. Terwijl de bondscoach in de dagen voor de confrontatie met San Marino  (0-4) bij hoog en bij laag beweerde dat hij niet zo experimenteren, deed hij dat vrijdagavond tóch. Dat is bij Vandenbempt in het verkeerde keelgat geschoten.

Vaste waarden als Romelu Lukaku en Dries Mertens werden gespaard, zodat Martinez onder meer Divock Origi en Michy Batshuayi nog eens aan het werk kon zien. "Ik weet niet wat ik moet denken van de persconferenties van Martinez", zucht Vandenbempt bij Sporza. "Het is toch een blijk van gebrek aan respect voor de journalisten in de zaal en het publiek." 

"Waarom hij voor de wedstrijd tegen San Marino mist spuit en uitspraken doet die het tegenovergestelde zijn van zijn plannen, begrijp ik niet. Dat is overbodig en je creëert zo ergernis. Je hoeft je ploeg niet te verklappen aan de vooravond van de wedstrijd, maar gewoon liegen... dat is onbegrijpelijk", is de journalist streng.

Slechte wissels
Niet alleen het mysterieuze gedoe rond de ingrepen stuit Vandenbempt tegen de borst, ook de ingrepen zelf. "Het is niet onlogisch dat je tegen San Marino iets probeert, maar de keuzes van Martinez begrijp ik helemaal niet", klinkt het. "Origi op de positie van Hazard uitspelen, is heel vreemd. Dat heeft hij van zijn leven nog nooit gedaan. Ofwel speelt hij links in een driemansvoorhoede, ofwel centraal in de punt. Origi had geen ruimte, moest dribbelen, de bal laag komen vragen, pirouettes maken... Dat is niet het spel van Origi." 

"Januzaj tegen zijn voet in de rug van Batshuayi heeft ook helemaal niet gefunctioneerd", dendert Vandenbempt ongestoord verder. "Carrasco op links is niet de positie waar hij in de toekomst een rol kan spelen voor de Rode Duivels. Toen hij na de invalbeurt van Chadli hoger mocht gaan spelen, op de positie van Origi, kwam hij wel uit de verf."