FC Barcelona werkt na grote schoonmaak aan terugkeer van clubicoon Puyol

FC Barcelona werkt na grote schoonmaak aan terugkeer van clubicoon Puyol

Gepubliceerd: zaterdag 7 september 2019 om 12:45za 07-09-2019 om 12:45

Carles Puyol staat voor een terugkeer in Camp Nou. Niet als voetballer, maar als bestuurder. Het clubicoon is een belangrijke kandidaat om aan de slag te gaan als sportief directeur van FC Barcelona.

Dat bevestigt voorzitter Josep Maria Bartomeu bij Barça TV. Puyol is in gesprek met Barcelona over de rol van sportief directeur. Mogelijk gaat de oud-verdediger over enkele weken al aan de slag. Hij moet Pep Segura, die deze zomer slachtoffer werd van de grote schoonmaak bij Barça, opvolgen.

Als Puyol de baan aanneemt, wordt hij samen met oud-ploeggenoot Eric Abidal en Ramon Planes verantwoordelijk voor het 'sportieve gedeelte' binnen Barça. "Laten we hopen dat we een akkoord bereiken, want Carles kent de club van binnen en buiten. Ik zou hem graag zien terugkeren", aldus Bartomeu.

Puyol speelde zijn hele leven voor Barcelona. Na vijftien jaar in de hoofdmacht, hing hij in 2014 zijn kicksen aan de wilgen. Na zijn actieve carrière was de Catalaan al eens adjunct-technisch directeur in Camp Nou.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws