'PSG zei: jullie betalen het geld en volgend jaar nemen wij de spelers over'

'PSG zei: jullie betalen het geld en volgend jaar nemen wij de spelers over'

Gepubliceerd: vrijdag 6 september 2019 om 22:58vr 06-09-2019 om 22:58

FC Barcelona wilde niet voldoen aan de eisen van Paris Saint-Germain en kon een terugkeer van Neymar niet realiseren. Barça-preses Josep Maria Bartomeu vertelt in een uitgebreid interview met Barça TV waarom de operatie mislukt is.

Barcelona wilde Neymar na twee seizoenen terughalen, maar weigerde akkoord te gaan met de eisen van de Franse club. "Ik weet dat andere clubs ook belangstelling hebben, Barcelona is er daar een van. Uiteindelijk kwam het niet van een transfer omdat we niet konden voldoen aan de eisen", vertelt Bartomeu.

Volgens de berichten heeft Barcelona spelers aangeboden om Neymar goedkoper weg te kunnen halen uit Frankrijk. "Deze zomer zijn er veel spelers ter sprake gekomen bij de onderhandelingen, maar wij hebben nooit spelers aangeboden. PSG heeft daarom gevraagd, maar tijdens de onderhandelingen kwamen er steeds nieuwe eisen op tafel", zegt Bartomeu.

"Wij wilden daar niet aan voldoen en hebben besloten om te stoppen en daar niet mee akkoord te gaan. PSG vroeg steeds om meer geld. Ze wilden spelers huren en een optie tot koop bedingen. Zonder namen te noemen, ze zeiden: jullie betalen het geld en volgend jaar nemen wij de spelers over. Maar dat wilden we niet accepteren, omdat Barcelona geen spelers aan PSG aanbiedt."

"Neymar heeft gedaan wat hij moest doen, maar uiteindelijk besloten hij en PSG om met elkaar door te gaan. Hij wilde vertrekken, maar dit jaar speelt hij in Frankrijk."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws