Teleurstellende Rode Duivels behalen winst zonder glans tegen San Marino

06-09-2019 22:34 Laatste update: 22:38
34

De Rode Duivels konden niet overtuigen tegen San Marino. Kevin De Bruyne en co wonnen dan wel met 0-4, maar ondanks de overwinning zal coach Roberto Martinez toch niet tevreden zijn.

Niet verrassend, het balbezit voor de Rode Duivels. De kansen, voor de Rode Duivels. Al waren het vooral kleine kansjes. Het spel was slordig, de amateurs van San Marino stonden goed. Na twintig minuten voetballen stond het dan ook nog steeds 0-0. Niet naar de zin van de Belgische fans.

De thuisploeg kreeg meer moed en kreeg ook... de beste kansen. Niemand had het verwacht, maar de man die de grootste redding moest tonen was Thibaut Courtois. De Rode Duivels waren het eerste half uur onherkenbaar.

De San Marinezen werden uiteindelijk toch wat moeër, de doelman van San Marino kreeg toch wat werk. Hij hield zijn land echter recht en was goed op weg om de held van de natie te worden. Net voor rust werd hij dan toch verschalkt. Onze Rode Duivels hadden een penalty nodig om de 0-1 te maken via Batshuayi.

De geelhemden van België begonnen met nog meer aanvallende intenties aan de tweede helft. De opdracht was duidelijk, er moést meer gescoord worden. Dat Eden Hazard er niet bij was, werd echter pijnlijk duidelijk. Het ontbrak de Rode Duivels, zelfs met Kevin De Bruyne, gewoon aan creativiteit.

Martinez greep in en bracht Nacer Chadli en Dries Mertens in de wedstrijd. Gouden wissels, zo blijkt. Het duo zorgde al snel na hun invalbeurt voor de 0-2. Een grote 'oef' en 'eindelijk' klonk door heel België. Datzelfde duo zorgde uiteindelijk ook nog voor de 0-3.

San Marino bleef lopen, maar kwam - op een keer na - niet meer tot bij Courtois. De Rode Duivels zochten nog naar dat ene gaatje, dat er uiteindelijk nog kwam. Batshuayi zorgde voor de 0-4 eindstand.