Tekie vindt na vertrek bij Gent nieuwe club in Nederland: Spoedig presenteren

Tekie vindt na vertrek bij Gent nieuwe club in Nederland: "Spoedig presenteren"

Gepubliceerd: vrijdag 6 september 2019 om 21:01vr 06-09-2019 om 21:01

Fortuna Sittard lijkt zich nog te gaan versterken met de talentvolle Zweed Tesfaldet Tekie. Dat is mogelijk, omdat het contract van Tekie bij KAA Gent onlangs in onderling verleg werd ontbonden. Technisch manager van Fortuna Sittard Sjoerd Ars bevestigt zelfs dat de middenvelder op weg is naar Sittard.

Het Zweedse Fotbollskanalen weet dat Tekie (22) hard op weg is naar de Eredivisie. "Het klopt dat we hem spoedig hopen te presenteren", bevestigt Ars tegenover Fotbollskanalen. "Het is duidelijk dat hij een speler is die, wanneer hij in vorm is, tot de beste spelers van Zweden behoort. Ik denk dat hij speelklaar is. Ik verwacht hem ieder moment om zijn contract te tekenen."

Tekie speelde van 2013 tot 2016 voor IFK Norrköping. Hij werd in die periode één seizoen verhuurd aan IF Sylvia. In 2017 tekende Tekie bij AA Gent. De Buffalo's verhuurden hem aan Östersunds FK en haalde hem deze zomer terug. Tekie had nog een contract tot 2021 bij Gent, maar dat werd onlangs in onderling overleg ontbonden.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd als EERSTE op de hoogte van: Voetbalnieuws Transfernieuws Voetbalvideo's Volg @voetbalprimeurbelgie!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws