Meteen een opdoffer voor Walem: nieuwe lichting jonge Duivels verliest in Wales

06-09-2019 19:46 Laatste update: 20:00
6

De jonge Duivels zijn met een nederlaag aan hun nieuwe EK-kwalificatiecampagne begonnen. De troepen van Johan Walem gingen op bezoek bij Wales met het kleinste verschil de boot in: 1-0.

Nieuwe campagne, nieuwe lichting. Aangezien heel wat vaste waarden van de voorbije jaren, zoals Siebe Schrijvers, Dodi Lukebakio of Brian Heynen, te oud zijn om nog voor de beloften uit te komen, trok Walem een vers blik talenten open. Die begonnen in Wales echter met een valse noot. Na amper drie minuten was Mile Svilar, die terug voor België lijkt te kiezen, al geklopt. Brennan Johnson scoorde na een stilstaande fase.

De Belgische U21 moest even van die klap herstellen, maar schoof langzaam maar zeker op naar voren. Dat resulteerde in een grote kans voor Loïs Openda. Die faalde echter oog in oog met de Welshe doelman. Sebastiaan Bornauw en Louis Verstraete deden evenzeer een poging, zonder succes. Toch bleef ook de thuisploeg dreigen. Op slag van rust kreeg Johnson nog een enorme kans na een scrimmage. Die liet hij onbenut.

Te weinig stootkracht
Na de pauze probeerden de jonge Duivels de bakens te verzetten, maar doelrijpe kansen waren schaars. Een poging van Alexis Saelemaekers zoefde nipt over en naast. Het bleef echter opletten voor de tegenaanvallen van de Welshmen, die scherp counterden. In de slotfase dwongen de Duivels nog een resem hoekschoppen af. Daar vloeide niets uit voort.

Onze U21 hinkt zo meteen achterop in poule 9 van de kwalificatiefase. Met ook nog Duitsland, Bosnië-Herzegovina en Moldavië in de groep, is de concurrentie niet van de poes. Dinsdag staat al een nieuwe wedstrijd op het programma. Dan zakt Bosnië-Herzegovina af naar Den Dreef in Leuven. De Balkan-jongens wonnen hun openingsduel met overtuigende 4-0-cijfers van Moldavië.