Lukaku: Als je de beste spelers ter wereld wil, moet je hen open ontvangen

Lukaku: "Als je de beste spelers ter wereld wil, moet je hen open ontvangen"

06-09-2019 17:59
8

De storm rond de racistische beledigingen aan het adres van Romelu Lukaku is nog niet gaan liggen. Op bezoek bij Cagliari werd de spits van Internazionale 'getrakteerd' op oerwoudgeluiden. Hoe kan je best reageren op zulke momenten?

Een voetballer zou alvast nooit van het terrein mogen stappen uit onvrede, oordeelt Lukaku. "Néén", benadrukt hij volgens Het Laatste Nieuws. "Maar hij moet wél een standpunt innemen. Omdat racisme iets is waar je moet tegen ingaan. Kijk naar Engeland, waar zich de voorbije weken diverse (racistische) incidenten voordeden met spelers van Manchester United en Chelsea." Onder meer Raheem Sterling en Christian Kabasele gaven eerder aan dat zij racistisch bejegend werden over het Kanaal.

"Je mag zo’n debat nooit uit de weg gaan. Voetbal is internationaal, voetbal is multicultureel. Als je echt de beste spelers van de wereld wil aantrekken, moet je hen met open armen verwelkomen. Van hún kant moeten spelers zich aanpassen aan de cultuur waarin ze terechtkomen. Daarom is het van fundamenteel belang om niet te discrimineren, en om te waarderen wat iemand met zijn aanwezigheid teweeg brengt", besluit Lukaku.