Piqué bevestigt veelbesproken clausule in megacontract Messi bij Barcelona

Piqué bevestigt veelbesproken clausule in megacontract Messi bij Barcelona

Gepubliceerd: vrijdag 6 september 2019 om 15:55vr 06-09-2019 om 15:55

Laatste update: vrijdag 6 september 2019 om 15:56vr 06-09-2019 om 15:56

Het klopt dat Lionel Messi een regeling in zijn contract heeft staan die hem het recht geeft FC Barcelona in de zomer van 2020 te verlaten. Dat stelt ploeggenoot en mede-aanvoerder Gerard Piqué.

Messi tekende in 2017 zijn laatste contract bij Barcelona en ligt nog tot de zomer van 2021 vast. Volgend jaar kan hij de overeenkomst zélf al beëindigen. Dat heeft te maken met een clausule, die Messi het recht geeft om na zijn 32ste verjaardag transfervrij te vertrekken. Het is een gebaar van Barça, als dank voor zijn loyaliteit en verdiensten voor de club.

Piqué is allesbehalve verrast door het bestaan van de opmerkelijke clausule. "Het is iets wat ik al wist, maar ik maak me geen enkele zorgen", aldus de Spaanse verdediger tegen El Larguero. "We kennen allemaal de toewijding van Leo aan Barcelona. Door zijn betekenis voor de club heeft hij het recht om zelf zijn toekomst te bepalen."

Volgens Spaanse media hadden Xavi Hernández, Andrés Iniesta en Carles Puyol dezelfde clausule in hun contracten staan. Het trio was ruim een decennia van onschatbare waarde voor Barça.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws