Carrasco over ambities Rode Duivels: “Wij zijn máár België, een klein landje”

Carrasco over ambities Rode Duivels: “Wij zijn máár België, een klein landje”

06-09-2019 12:26
12

De Rode Duivels zijn de afgelopen jaren een topteam geworden. Yannick Carrasco vindt echter dat er soms te veel druk op de ploeg wordt gelegd.

Tegenover Het Laatste Nieuws laat hij zich uit over de ambities bij de Rode Duivels. "Ik heb soms de indruk dat we in België vergeten zijn vanwaar we komen. Niet eens zó lang geleden was een kwalificatie voor een EK of een WK iets fantastisch. Nu haalt men voor alles de schouders op en vinden we elke zege normaal.”

“Ik heb het nu niet over San Marino, maar de verwachting dat wij volgende zomer zomaar de finale van het EK halen, vind ik een beetje...”, gaat Carrasco verder. “Deze spelersgroep kán dat, en wij zouden heel graag eens iets winnen, maar... (denkt na) ...ik vind dat de media iets te veel druk leggen op het resultaat op het komende EK.”

Carrasco vindt de supporters en de pers te veeleisend. “Wij zijn máár België, een klein landje. Kijk eens rondom je: er zijn véél grote landen die óók ambitie mogen koesteren. We gaan probéren om Europees kampioen te worden, maar pers en fans moeten ook kunnen blij zijn als het iets minder is."