Of ik met een trainer als Kompany bij Anderlecht gebleven was? Misschien wel

"Of ik met een trainer als Kompany bij Anderlecht gebleven was? Misschien wel"

Gepubliceerd: vrijdag 6 september 2019 om 08:17vr 06-09-2019 om 08:17

Laatste update: vrijdag 6 september 2019 om 08:18vr 06-09-2019 om 08:18

Mile Svilar (20) zit op een zijspoor bij Benfica SL. De Servisch-Belgische doelman werd opgeroepen voor de jonge Rode Duivels U21. In Het Nieuwsblad blikt Svilar terug op zijn vertrek bij RSC Anderlecht.

In 2017 hoopte Svilar op speelkansen bij Anderlecht, maar die kreeg hij niet. "Mile had de pech dat hij op de verkeerde trainer is gevallen. Komt het doordat zijn ervaring met Davy Roef niet goed uitdraaide? René Weiler wilde alleszins alleen ervaren spelers", aldus Patrick Verheyden, die bij Anderlecht de jonge keepers leidt.

"Toen Anderlecht kampioen werd met Weiler, restte er nog een match tegen KV Oostende. Ik raadde keeperstrainer Max de Jong en assistent-coach Nicolas Frutos aan om Svilar een kans te gunnen. Weiler weigerde en liet Mile in de tribune", gaat de man verder.

Svilar zelf sluit niet uit dat hij vandaag de dag anders zou neerkijken op zijn kansen bij Anderlecht. "Of ik met een trainer als Kompany wel zou gebleven zijn? Misschien wel, als ik mijn kans gekregen had. Weiler had een invloed op mijn beslissing maar hij deed wat hem het best leek. Niemand weet hoe ik het zou gedaan hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Denk je dat Svilar ooit de vaste nummer één van de Rode Duivels wordt?

(448 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws