De Bruyne schuift Belgische kapitein naar voor: Hij is er al langer dan ik

De Bruyne schuift Belgische kapitein naar voor: "Hij is er al langer dan ik"

06-09-2019 07:18 Laatste update: 08:39
5

De Rode Duivels missen in San Marino kapitein Eden Hazard. De aanvaller werd dan wel opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez, toch keerde Hazard al terug naar Madrid. Het is afwachten wie de aanvoerdersband overneemt.

Kevin De Bruyne (28) wordt naar voor geschoven als mogelijke kandidaat, maar daar denkt de spelmaker zelf anders over. "Dat denk ik niet. Jan (Vertonghen, nvdr.) is er al langer bij dan ik, dus denk ik dat hij het team zal leiden", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Een pak ervaring
De kapiteinsband is voor De Bruyne absoluut geen doel op zich. "Bij Manchester City ben ik trouwens ook maar de nummer drie (na David Silva en Fernandinho, nvdr.). Ik probeer gewoon mijn verantwoordelijkheid te nemen als een van de leiders van het team."

"Ik ben al drie jaar bij de vijf leiders van Manchester City en word ook steeds meer als leider beschouwd. Het zal er wel mee te maken hebben dat ik geen 23 meer ben. Ik begin ouder te worden - ik ben 28 nu. Naarmate er oudere spelers vertrekken, wordt mijn rol belangrijker", besluit De Bruyne.