UPDATE: ‘Topaankoop Deli geraakt alsnog op tijd fit bij Club Brugge’

UPDATE: ‘Topaankoop Deli geraakt alsnog op tijd fit bij Club Brugge’

Gepubliceerd: donderdag 5 september 2019 om 23:42do 05-09-2019 om 23:42

Laatste update: woensdag 11 september 2019 om 07:28wo 11-09-2019 om 07:28

Club Brugge mag Simon Deli sneller terugverwachten van zijn interlandverplichtingen bij Ivoorkust. De centrale verdediger kampt namelijk met pijn aan de enkel, zo meldt Mondial Sport.

Het medium schrijft dat Deli de training van donderdag aan zich voorbij moest laten. Deli zou geklaagd hebben over pijn aan de enkel. De medische staf van Ivoorkust is niet van plan om risico's te nemen en wil een MRI-scan laten uitvoeren om meer duidelijkheid te krijgen over de kwestuur van Deli. Het lijkt er in ieder geval op dat er een streep kan door de oefenduels met Benin (vrijdag) en Tunesië (volgende week dinsdag).

Zo pril in het seizoen is het niet de eerste keer dat Deli met enkelproblemen kampt. Club-coach Philippe Clement selecteerde hem midden augustus niet voor de competitiematch tegen KAS Eupen (0-0), zodat hij zich volledig kon focussen op het cruciale tweeluik met LASK.

Topaankoop
Club Brugge nam de 13-voudig international deze zomer voor 2,5 miljoen euro over van het Tsjechische Slavia Praag. Deli wordt voorlopig alom beschouwd als dé toptransfer van Blauw-Zwart. Met de openingsronde van de Champions League-groepfase voor de deur zal onze vice-kampioen zeker contact opnemen met de Ivoriaanse voetbalbond om de situatie rond Deli te bespreken.

Update 10/09 18.30u: Deli is nog steeds niet verlost van zijn blessureproblemen. De Ivoriaan werd door zijn thuisland inmiddels al teruggestuurd naar België. Volgens Mondial Sport is de kans groot dat Deli nog niet fit raakt voor de Brugse derby tegen Cercle Brugge van komend weekend. Het is nog maar de vraag of de verdediger ook klaar zal zijn voor de CL-wedstrijd tegen Galatasaray.

Update 11/09, 7.28: Het ziet er naar uit dat topaankoop Simon Deli alsnog fit zal geraken bij Club Brugge. Het Nieuwsblad meldt dat de verdediger zelfs in de derby tegen Cercle Brugge op het veld zou kunnen staan. Ook de overige internationals keerden terug bij Blauw-Zwart op training.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws