Update: Maradona neemt na acht wedstrijden alweer afscheid als trainer

Update: Maradona neemt na acht wedstrijden alweer afscheid als trainer

Gepubliceerd: donderdag 5 september 2019 om 23:27do 05-09-2019 om 23:27

Laatste update: woensdag 20 november 2019 om 20:02wo 20-11-2019 om 20:02

Diego Maradona gaat in eigen land weer als trainer aan de slag. Gimnasia la Plata heeft donderdagavond Belgische tijd de naderende komst van Maradona wereldkundig gemaakt via de officiële kanalen.

Maradona werkte tot voor kort hij het Mexicaanse Dorados de Sinaloa. Afgelopen zomer besloot hij echter om zijn functie neer te leggen vanwege gezondheidsredenen. De Argentijnse voetballegende onderging een operatie en kan nu weer aan de bak. Bij Gimnasia kan hij aan de bak: de enkelvoudig landskampioen staat na vijf wedstrijden onderaan in de Argentijnse Primera Division.

De gewezen spelmaker (58) was in 1995 voor het laatst werkzaam als trainer in Argentinië. Racing Club de Avellaneda was toen zijn werknemer en zal op zondag 15 september de eerstvolgende tegenstander van Gimnasia zijn. Maradona fungeerde tijdens het WK van 2010 als bondscoach van Argentinië en was tijdens twee periodes werkzaam in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn laatste klus was bij het Mexicaanse Dorados de Sinaloa.

Update: Na acht wedstrijden is Maradona alweer vertrokken bij Gimnasia. Clubpresident Gabriel Pellegrino heeft het nieuws bevestigd tegenover Olé. Onder leiding van Pluisje boekte Gimnasia drie zeges en steeg het van de laatste naar de 22ste plek in de Argentijnse competitie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws