Raakte Kompany de juiste snaar bij Saelemaekers? Mogelijk goed aangepakt

Raakte Kompany de juiste snaar bij Saelemaekers? "Mogelijk goed aangepakt"

05-09-2019 23:09 Laatste update: 23:46
7

Alexis Saelemaekers leek aan het begin van dit seizoen geen toekomst te hebben onder Vincent Kompany. Tegen Standard dook de 20-jarige rechtsback na vier weken tribune plots op in de basis. Saelemaekers greep zijn kans door onder meer de enige treffer te maken. Heeft Kompany de juiste snaar geraakt? Peter Vandenbempt denkt van wel.

"Op de eerste speeldag op de bank voor ene Hotman El Kababri en nadien nooit meer in de selectie. Vreemd of beter: onbegrijpelijk vonden wij dat. Maar mogelijk heeft Kompany dat net goed aangepakt. De wispelturige, hyperkinetische en heel zelfbewuste Saelemaekers geprikkeld door hem opzij te schuiven", deelt Vandenbempt zijn theorie in Sport/Voetbalmagazine.

Vandenbempt denkt dat Anderlecht nog de vruchten gaat plukken van Kompany's aanpak. "Sinds drie weken heeft hij zich te pletter gewerkt, zo zegt hij zelf, en Kompany heeft zijn belofte om hem zijn kans te geven nadien gehouden. Dat lijkt fijne psychologie. Saelemaekers is a work in progress. Hij is nog maar 20 jaar, met een goeie begeleiding en een professionele attitude is hij zonder discussie basisspeler, wellicht best toch op de rechtsbackpositie."