UPDATE: ‘Messi kan FC Barcelona gratis verlaten voor club buiten Europa’

UPDATE: ‘Messi kan FC Barcelona gratis verlaten voor club buiten Europa’

05-09-2019 21:45 Laatste update: 06-09-2019 12:44
14

Lionel Messi kan komende zomer besluiten om een andere uitdaging te zoeken. Het Spaanse El Pais brengt naar buiten dat de Argentijn een clausule in zijn contract heeft waarmee hij op 30 juni de club kan verlaten.

Messi heeft bij Barcelona een contract tot medio 2021, maar hij zou volgende zomer al de deur achter zich dicht kunnen trekken in Catalonië. Als de Argentijnse superster niet meer het goede gevoel heeft, kan hij de overeenkomst deze zomer zelf beëindigen.

El Pais weet dat Messi niet per se vast wil zitten aan een contract en dat hij de vrijheid wil houden om zelf beslissingen te maken. Hij zou gezien hebben hoe Ronaldinho, een goede vriend van hem, achteruit ging en toch aan zijn contract werd gehouden. Dat wil de Argentijn koste wat het kost zien te voorkomen.

De club heeft aangegeven akkoord te gaan met deze beslissing, omdat het er van uit gaat dat Messi loyaal zal blijven aan Barcelona. Hoewel de aanvaller vanaf januari zou mogen onderhandelen met andere clubs verwacht de Catalaanse clubleiding niet dat Messi de club op die manier zal verlaten.

Update 06/09, 12.44: Lionel Messi heeft een clausule in zijn contract staan dat hij gratis mag vertrekken bij FC Barcelona. Er zijn echter wel twee voorwaarden aan verbonden. ‘Als Messi de deur van de Catalaanse club achter zich dichttrekt, moet hij de club 30 dagen op voorhand inlichten én mag hij zijn voetbalcarrière enkel voortzetten bij een club buiten Europa’, citeert Het Laatste Nieuws.