Italië ploetert en legt tiental Armenen pas in de slotfase over de knie

05-09-2019 20:25

Italië is in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenië bijzonder goed weggekomen. De Italianen stonden in Jerevan lang op 1-1, maar in de slotfase lukte het de ploeg van Roberto Mancini toch nog om de winst naar zich toe te trekken. De Italianen zijn daardoor nog zonder puntenverlies in groep J.

Na elf minuten stond het Republican Stadion in Jerevan al op de banken. De reden was de openingstreffer van Alexander Karapetian, die vanaf de rand van de zestien vrij kon inschieten. Een kwartier later nam Andrea Belotti namens Italië de gelijkmaker voor zijn rekening, waarna doelpuntenmaker Karapetian het voor zijn land een stuk moeilijker maakte door zijn tweede gele kaart te pakken.

Met een man meer beukten de Italianen in de tweede helft op de Armeense poort, maar lang leek het er op dat de thuisploeg een punt in Jerevan kon houden. Een kwartier voor tijd kopte Lorenzo Pellegrini die hoop alsnog aan diggelen (1-2), waarna Belotti drie minuten later het duel besliste door knap raak te schieten: 1-3.