KAA Gent kan slechts 22 namen inschrijven voor EL: twee nieuwkomers vallen af

KAA Gent kan slechts 22 namen inschrijven voor EL: twee nieuwkomers vallen af

05-09-2019 16:17 Laatste update: 16:39
10

In navolging van de 32 Champions League-deelnemers hebben ook 48 ploegen uit de Europa League-groepsfase hun spelerlijst in moeten dienen bij de UEFA. Vanwege de regels kon KAA Gent niet 25, maar slechts 22 spelers inschrijven.

Dat heeft allemaal te maken met de regels voor de A-lijst. Van de maximaal 25 plaatsen zijn er minimaal acht gereserveerd voor de zogenaamde 'locally trained players'. Er zijn daarvoor twee verschillende categorieën. Ten eerste: 'Club-trained players'. Een speler valt onder die status als hij tussen zijn 15e en 21e minstens drie jaar verbonden is geweest aan de club.

En dan zijn er nog 'Association-trained players', voor pionnen die in dezelfde leeftijd drie jaar actief zijn geweest bij een andere ploeg uit hetzelfde land. België in dit geval. Er is echter nog een beperking. Je moet minstens vier 'Club-trained players' in je EL-lijst opnemen. Lukt je dat niet, dan gaat dat ten koste van je maximaal aantal van 25. Aangezien Louis Verstraete de enige is die in aanmerking komt voor die categorie, telt de lijst van de Buffalo's slechts 22 namen.

Afwezigen
Zodoende is er geen plaats voor zomertransfers Jan Van den Bergh en Reuben Yem. Ook Mamadou Sylla valt buiten de boot. De van een blessure herstellende Giorgi Chakvetadze ontbreekt eveneens, maar kan op basis van de B-lijst (spelers geboren na 1 januari 1998 en twee jaar ongeafgebroken bij de club) nog 24 uur voor een match worden aangemeld. De 22 namen van Jess Thorup

Doelmannen: Thomas Kaminski, Colin Coosemans, Thimoty Martin*

Verdediging: Michael Ngadeu, Alessio Castro-Montes, Milad Mohammadi, Nana Asare, Mikael Lustig, Dylan Bronn, Igor Plastun, Timothy Derijck

Middenveld: Elisha Owusu, Vadis Odjidja, Roman Bezus, Brecht Dejaegere, Sven Kums, Louis Verstraete

Aanval: Roman Yaremchuk, Jean-Luc Dompé, Giorgi Kvilitaia, Jonathan David, Laurent Depoitre, Yuya Kubo

* = B-lijst