Vernietigende kritiek op Verschueren: 'Anderlecht is geen haar beter'

Vernietigende kritiek op Verschueren: 'Anderlecht is geen haar beter'

05-09-2019 14:24
43

Bij RSC Anderlecht was men absoluut niet tevreden na de transfer van Mbaye Diagne richting Club Brugge. Sportief directeur Michaël Verschueren hekelde de werkwijze van Club Brugge en liet zich daar dan ook bijzonder kritisch over uit. Onterecht, zo oordeelt Hugo Camps.

In zijn column in Het Laatste Nieuws is hij vernietigend voor de sportief directeur van Anderlecht. 'Verschueren reageerde verontwaardigd, bijna bitter. Zo geniepig als Club zou hij nooit handelen. Moralisme troef. Anderlecht is geen haar beter in het wegkapen van een begeerde speler', schrijft hij.

'Galanterie is een deugd die niet beoefend wordt in het transferverhaal. Bij transferperikelen gaat het hard tegen hard, daar zorgen ook de makelaars wel voor. Collegialiteit is iets voor rituele onderonsjes. Als het om de knikkers gaat, is het ieder voor zich', aldus de schrijver.

'De verontwaardiging is selectief', voegt Camps er nog aan toe. 'Soms worden spelers in pure maffiastijl ontvoerd, weet ook de vader van Michael Verschueren, Mister Michel. Het zou van Michael moreel hoogstaander zijn als hij de liquidaties van de ouwe hap bij Anderlecht wat kon tegenhouden, maar dat lukt hem niet', verwijst hij naar de ontslagen van Marie Verbeke en Gunter Van Handenhoven.