Zes speeldagen ver, maar Cercle Brugge vreest doelstelling al niet meer te halen

Zes speeldagen ver, maar Cercle Brugge vreest doelstelling al niet meer te halen

Gepubliceerd: woensdag 4 september 2019 om 22:30wo 04-09-2019 om 22:30

Voor Cercle Brugge is de Jupiler Pro League zes speeldagen ver. De Vereniging pakte daarin amper drie punten. De doelstelling aan het begin van het seizoen was de linkerkolom halen. Voorzitter Frans Schotte beseft ondertussen dat dat te hoog gemikt is.

“Initieel, bij het begin van het seizoen, werd inderdaad de ambitie uitgesproken om in de linkerkolom te eindigen. Misschien, door het missen van enkele transferdoelwitten en onze gemiste competitiestart, zal dat nu een moeilijkere opdracht zijn”, stelt Schotte op de website van Cercle Brugge.

Drie op achttien is niet waar Cercle Brugge van droomde. “Intern werd al een eerste evaluatie inderdaad gemaakt en geloof me: daarin zijn we streng voor onszelf. Enkele spelers die we er graag nog bij hadden, kwamen niet, al zijn we wel tevreden met de spelers die we wel haalden. Onze doelstelling was om spelers te halen die kwalitatief een bijdrage leveren aan het team. Spelers halen om spelers te halen was en is niet onze drijfveer.”

Schotte geeft nog toe dat Cercle Brugge niet volledig geslaagd is op de transfermarkt. "In de slotfase van de mercato werd nog getracht om een tweetal spelers te contracteren, maar in de finale en medische fase liepen deze dossiers mis. Dat is nu zo en daar moeten we vrede mee nemen. Nu de mercato ten einde is hebben we een zicht op de selectie die het dit seizoen moet gaan doen", aldus nog de voorzitter van Cercle Brugge. 

Poll

Gaat Cercle Brugge dit seizoen degradatie ontlopen?

(394 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws