Mbayo (17) over transfer naar KAA Gent: Jammer dat het zo moest verlopen

Mbayo (17) over transfer naar KAA Gent: "Jammer dat het zo moest verlopen"

04-09-2019 21:45 Laatste update: 21:49
1

Er is heibel ontstaan tussen KAA Gent en Lokeren rond de transfer van Dylan Mbayo. Die legde een contractvoorstel van Lokeren naast zich neer om in Gent te tekenen, tot ongenoegen van voorzitter Louis De Vries. Mbayo reageert nuchter op de heisa.

"Ik sluit een prachtig hoofdstuk af", vertelt Mbayo daarover bij Het Nieuwsblad. "Op Daknam beleefde ik heerlijke momenten en ik ben de club dan ook enorm dankbaar. Maar ik denk louter in functie van mijn verdere ontwikkeling en ik acht het nodig om een nieuwe stap te zetten in mijn profloopbaan. Bij AA Gent kom ik in een absolute topclub met een fenomenale infrastructuur terecht en krijg ik de kans om bij de A-kern mezelf verder te ontwikkelen."

De reactie van De Vries was nochtans scherp. Hij kaartte ook de invloed van vader Marcel Mbayo aan. "Ik denk in de eerste plaats aan mijn familie en ik sta volledig achter mijn beslissing. Natuurlijk is het jammer dat alles zo moet verlopen maar ik focus nu louter op mijn toekomst bij de Buffalo's. Ik wil alles geven om er te slagen en hopelijk kan ik misschien wel sneller dan iedereen verwacht minuten sprokkelen bij het eerste elftal."

Mbayo kende al een goed debuut bij KAA Gent. In een oefenmatch tegen Zulte Waregem (1-4) kon hij meteen scoren.