Ik had niet verwacht dat ik een basisplaats zou krijgen bij Standard

"Ik had niet verwacht dat ik een basisplaats zou krijgen bij Standard"

04-09-2019 20:45
6

Standard staat momenteel nog altijd aan kop in het klassement. Eén van de revelaties in het elftal is Arnaud Bodart. Het jeugdproduct van Standard is nu eerste doelman geworden.

Guillermo Ochoa is terug naar Mexico en Vanja Milinkovic-Savic kon niet overtuigen in de voorbereiding. Bodart kon profiteren. "Ik had dit niet verwacht, maar het motiveert mij wel en voorlopig gaat het heel goed", klinkt het bij RTBF.

Arnaud is de neef van Gilbert Bodart, de ex-doelman van Standard. "Ik denk niet dat de mensen of de fans van Standard daaraan denken. Maar het is duidelijk dat ik voorbestemd was om keeper te worden. Al sinds ik zeven of acht jaar ben, heb ik altijd in doel willen staan. Waarom? Het zal genetisch zijn."

Bodart is ook opgeroepen voor de beloftenwedstrijden tegen Wales en Bosnië-Herzegovina. "Dat is een mooie beloning. Ik hoop dat dit succes mag doorgaan en dat ik kan leren. Ik wil profiteren van elke kans die ik krijg."

Opvallend genoeg werd Bodart bij de jeugd bijzonder zelden geselecteerd voor de nationale ploeg. Hij heeft enkel twee interlands met de U18 op zijn naam staan.